Projektek

Kattints és tudj meg többet támogatóinkról. Szívesen támogatnád Te is a Crosskovácsit? Akkor gyere és nézd meg szponzorációs lehetőségeinket.

- Sport a természetben
Sport és természet? E kettő összekapcsolására mi lenne ideálisabb helyszín Nagykovácsinál. A természetvédelmi területek övezte település és környéke vonzza a természet szerelmeseit, s mindazokat, akik aktív pihenéssel szeretnék eltölteni a szabadidejüket. Túrázók, hegyi kerékpárosok, futók és más sportok hódolói veszik birtokukba az erdőt-mezőt és a hegyeket.

Sokszor az egyéni motiváció, vagy a családtagok hívó szava is elég ahhoz, hogy valaki felkerekedjen és kimenjen a szabadba mozogni. Vannak azonban, akiknek a nagyobb tömegeket megmozgató események jelentenek inspirációt, úgy érzik, hogy szervezett keretek között, új emberek, esetleg új mozgásforma megismerésével szívesebben mozdulnak ki otthonról.

Nekik kínáltunk mozgási lehetőséget a „Sport a természetben” (teljes eredeti nevén ADULT MOTIVATION with NATURE SPORTS) projekt keretein belül, melyben egyesületünk a Trebag Kft felkérésére partnerszervezetként vett részt.

A 2010-es Crosskovácsi hegyi kerékpáros rendezvényen a projekt keretében új versenyformát vezettünk be, a családi futamot, ahol gyerekek szüleikkel vehettek részt a kerékpáros versenyen. A futam a gyerekverseny kategóriáit megtartva a gyerekek kora szerint 9, 11 és 13 éven aluli csoportokra osztotta az indulókat. A kedvezőtlen pályaviszonyok ellenére a 2010-es versenyen ebben a versenyszámban közel negyvenen indultak, s hatalmas sikere volt a számnak. Annyira, hogy a Crosskovácsi azóta is minden évben megrendezi ezt a versenyszámot az amatőr sportolók, a családok, és a helyi lakosok nagy örömére.

A családi futamról és a Crosskovácsi egyéb eseményeiről összeállított videót az alábbiakban tekinthetitek meg:

 
KAPCSOLAT
KÉRDÉSED, ÉSZREVÉTELED VAN? KERESS MINKET A FACEBOOKON!