Projektek

Kattints és tudj meg többet támogatóinkról. Szívesen támogatnád Te is a Crosskovácsit? Akkor gyere és nézd meg szponzorációs lehetőségeinket.

- ENI projekt az önkéntesekért
A Crosskovácsi SKE a koordinátora a nemzetközi projektnek, melynek címe: „Bátorítsd, vond be, ösztönözd: fiatal önkéntesek a sportért, sport a fiatal önkéntesekért kültéri sporteseményeknél”

Az ENI projekt célja, hogy elősegítse a sportegyesületek közti együttműködést, különös tekintettel a fiatal önkéntesekre, valamint hogy az önkéntesek bevonásával kapcsolatos kihívásokra válaszokat keressen. A projekt célkitűzései összecsengenek a sportban vállalt önkéntesség európai priorításaival: a sportban a fiatalok önkénteskedésének elősegítésével, és a sporton belüli önkéntesség jó gyakorlatainak és információinak cseréjével. Ezen túl a sporton keresztüli tanulás és a sport önkéntesség céljainak eléréséhez is hozzájárul.

A projektkonzorcium 4 ország 4 sportegyesületéből áll ((HU, AT, SK, Cz), akik mind a sportesemények rendezése, mind az önkéntesek bevonása terén nagy tapasztalattal és szakértelemmel rendelkeznek.

A projekt egy éve alatt hasznos kapcsolatokat építettünk és sok tapasztalatot cseréltünk mind a versenyrendezés, mind az önkéntesek foglalkoztatása terén. A projektben készültek országjelentések az önkéntességgel kapcsolatban, videó és fotóbeszámolók a látogatásokról, valamint egy összefoglaló kézikönyv (Útmutató), melyben összegyűjtöttük tapasztalatainkat és ajánlásokat fogalmaztunk meg más szabadtéri eseményeket rendező szervezetek számára. Nagykovácsiban a projektet egy több mint 50 fő jelenlétében megrendezett konferenciával zártuk, melyen külföldi és hazai versenyek szervezői, a Kerékpár szövetség, az Erdészet, s az Önkormányzat képviselői is jelen voltak. A projektet az Európai Unio Erasmus+ Sport programja támogatta.

További információ a projektről elérhető a projekt honlapján.


 
KAPCSOLAT
KÉRDÉSED, ÉSZREVÉTELED VAN? KERESS MINKET A FACEBOOKON!