Projektek

Kattints és tudj meg többet támogatóinkról. Szívesen támogatnád Te is a Crosskovácsit? Akkor gyere és nézd meg szponzorációs lehetőségeinket.

- A VIDÉKI SPORTÉLET KÖVETEI
A „Vidéki sportélet nagykövetei (SARU)” projekt célja, hogy támogatást nyújtson annak érdekében, hogy a vidéken élő közösségek vonzó sporteseményeket szervezzenek, és ezáltal ösztönözzék a helyi közösségépítést, a sport iránti elkötelezettséget, és jobb turisztikai és gazdasági eredményeket érjenek el. A projekt fő tevékenységei egy olyan tananyag fejlesztése köré épülnek, melyek a „nagyköveteket” végigvezetik a szabadtéri sportversenyek pályatervezésének legfontosabb lépésein. A szabadtéri sportesemények és sportversenyek pályáinak és helyszíneinek megtervezésére és felépítésére vonatkozó módszertant a konzorcium tagjai fejlesztik ki, és a kisebb sportklubok, valamint a vidéki térségekben működő ifjúsági szervezetek, önkormányzatok sport képviselői számára elérhetővé teszik.

Az EU területének körülbelül fele elmaradottabb vidéki térségekből áll. A lakosság 23% -a él ezeken a területeken, további 35% -a lakik vidéken. Ezeken a területeken alacsony a foglalkoztathatóság és a magas a munkanélküliség, beleértve azoknak a fiataloknak szignifikánsan magas arányát, akik nem részesülnek foglalkoztatásban, oktatásban, vagy képzésben = NEET. A városi területekhez képest e régiók többségében elmarad a gazdasági növekedés, és kevesebb munka- és tanulási esély van. Ezek alacsonyabb foglalkoztathatósághoz és életszínvonalhoz vezetnek, és több a csökkentett jólétet és a társadalmi problémát eredményeznek. Általában ezeken a helyeken a turizmus sem virágzik.

Projektünk ezekre a kihívásokra keres választ egy olyan modell kidolgozásával, amely a vidék vonzerejét növeli mind a helyi polgárok, mind pedig a látogatók számára sportesemények szervezésével. A szabadtéri sportesemények és sportversenyek pályáinak és helyszíneinek megtervezésére és felépítésére vonatkozó módszertant a konzorcium tagjai fejlesztik ki, és a kisebb sportklubok, valamint a vidéki térségekben működő ifjúsági szövetségek, önkormányzatok sport képviselői számára elérhetővé teszik. A projekt küldetései a vidéki sportesemények megszervezésének megtanulását vállaló „sport nagykövetek” megtalálása, valamint a kommunikáció, az ötletek és a tudás megosztásának elősegítése köztük. A projekt fő tevékenységei egy olyan tananyag fejlesztése köré épülnek, melyek a „nagyköveteket” végigvezetik a szabadtéri sportversenyek pályatervezésének legfontosabb lépésein. A projekt eredményeképp szeretnénk lehetővé tenni a vidéki közösségek számára vonzó sportesemények megszervezését, ezáltal elősegítve a helyi közösség összekovácsolását, valamint ösztönözve a sport iránti elkötelezettséget a nagyobb turisztikai és gazdasági hatás elérésének reményében.

A konzorciumot 4 országból (HU, EL, IT, SK) 4 partner alkotja, mindegyik a szabadtéri sportesemények és sportversenyek (MTB, terepfutás, nordic walking) szervezésében tevékenykedik. Mindannyian befolyásos szereplők a régiójuk sport életében, és küldetésüknek tekintik, hogy a sport segítségével a társadalmi és gazdasági növekedést segítsék a vidéki településeken.


 
KAPCSOLAT
KÉRDÉSED, ÉSZREVÉTELED VAN? KERESS MINKET A FACEBOOKON!