CROSSKOVÁCSI XLC Marathon 2023

Kattints és tudj meg többet támogatóinkról. Szívesen támogatnád Te is a Crosskovácsit? Akkor gyere és nézd meg szponzorációs lehetőségeinket.

CROSSKOVÁCSI XLC Marathon 2023 - Versenykiírás
A Crosskovácsi Marathon verseny 2023-ban az alábbi versenykiírás szerint kerül megrendezésre. További részletes információkat a Nevezés és a Pályainformációk ismertetőkben találsz.

A verseny megnevezése

Crosskovácsi XLC Mountain Bike Marathon

A verseny helyszíne és időpontja

Magyarország, Pest Megye, Nagykovácsi, Tisza kastély


GPS koordináták: 47.575688, 18.891563

Plusz kód: HVGR+7J Nagykovácsi

2023. JÚNIUS 10. SZOMBAT 10.00

(Amennyiben a versenyt el kell halasztani, úgy annak tervezett, alternatív időpontja: 2023. szeptember 10.)

A verseny rendezője

Crosskovácsi Sport- és Környezetvédő Egyesület - Cím: 2094 Nagykovácsi, Kolozsvár tér 3.

A marathon versenyek az UCI, a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség és a Magyar Kerékpáros Szövetség szabályzata alapján kerülnek megrendezésre.

A verseny hivatalos honlapja

.... ahol most vagy :-) www.crosskovacsi.hu

A versenyközpont megközelítése

A verseny központját két irányból tudod kényelmesen megközelíteni.

A kastélyparktól Budapest felé eső Szent-Sebestyén kápolna jobb oldala mellett elhaladva attól 50 m-re a Nagykovácsiba bevezető főút mellett tudsz bejutni a parkba, gyalogosan vagy bringával.

Ugyanakkor a kastély Nagykovácsiban lévő főbejáratán keresztül is eljuthatsz a versenyközpontba, szintén csak gyalogosan vagy bringával.

Mindkét irányból VERSENYKÖZPONT feliratú táblák jelzik az irányt!

A kastély parkjába autóval behajtani tilos!

Oda csak az előre leadott rendszámmal rendelkező csapatsátrakat szállító gépkocsik hajthatnak be, csapatonként 1 db!!


Rajt-cél terület helyszínePályák leírása, távok, szintrajzok

A mini- és családi verseny (5,2 km hossz - 150 méter szintkülönbség), amely megegyezik az 5,2 kilométeres felvezető körrel, amelyet minden kategória leteker a rajt után.

A rövidtáv 29,2 km (850 m szintkülönbség) , amely az 5,2 km hosszú, 150 m szintkülönbségű felvezető körből és a 44 km-es "NAGYKÖR" egy 24 km-es szakaszából áll (700 m szintkülönbség). A mezőny a 44 km-es kört a Nagykovácsiból az Anna-lakhoz kivezető úton vágja át, majd itt becsatlakozik a 44 km-es kör vonalába.

A teljes szintkülönbség: 850 méter (150+700 m).


A középtáv ( 49,2 km hossz - 1650 méter szintkülönbség), amely az 5,2 km-es felvezető körből és a 44 km-es "NAGYKÖR"-ből tevődik össze.

A teljes szintkülönbség: 1650 méter. (150 m + 1500 m)


A hosszútáv (73,2 km - 2350 méter szintkülönbség), amely az 5,2 km-es 150 m szintkülönbségű felvezető körből, a 44 km hosszú 1500 m szintkülönbségű "NAGYKÖR"-ből, valamint a "NAGY KÖR"-nek egy 24 km hosszú 850 m szintkülönbségű rövidített részéből áll. A pálya teljes szintkülönbsége 2350 méter.

A teljes szintkülönbség: 2300 méter. (150 m+ 1500 m+ 700 m)

Figyelj arra, hogy a hosszú távon a felvezetőkörnek van egy speciális szakasza! A pontos információt lásd a hírekben.

A felvezető, és a nagy kőr teljesítése után a mezőny áthalad a Tisza kastélyban lévő célon, itt alakítottuk ki a frissítő pontok után a technikai zónát is, a cél után 20 m-rel a pálya bal oldalán.


Pályatérkép

Az aktuális pályatérkép nagy felbontású részletes verziója letölthető innen PDF formátumban.

Pályabejárás

Mivel a pályaszakaszok szigorúan védett természetvédelmi területen haladnak keresztül, amelyet a Pilisi Parkerdő Gazdaság kezel, ezért csak a verseny előtti hónapban, általunk szervezett, közös pályabejárásokon ismerkedhettek meg a tereppel.

A részvételről a rendezők részéről Paulovits Lászlóval kell egyeztetni. (tel.: +36 20 9265-359, e-mail: paulovitsl@gmail.com).

A pályabejáráson és a versenyen is óvjátok a természetet! Ne szemeteljetek, ne hagyjátok el a kijelölt útvonalakat, fokozottan ügyeljetek a területen található ősgyepes rétekre, melyek pótolhatatlan természeti kincsét képezik ennek a tájnak!

A pályabejáráson előfordulhatnak az úton vízmosások, fakitermelésből maradt gallyhulladék, vagy mély gépjárműnyomok, amelyeket a verseny idejére kijavítunk, de a pályabejárás alatt fokozott balesetveszélyt jelentenek. Ezért kérünk benneteket, hogy a pályabejárás alatt a Ti és a turisták biztonsága érdekében óvatos túratempóban közlekedjetek!

Ha a pályán olyan szakaszt észlelsz, amely szerinted balesetveszélyes, fokozott figyelmet, vagy a versenyen külön jelzést kíván, kérünk jelezd Paulovits Laci barátunknak! Megértéseteket és együttműködéseteket köszönjük!

A pályabejárást az erdészet csak meghatározott időpontokban engedélyezi, ezért kérünk benneteket, hogy szervezett pályabejárással kapcsolatos kérdéseitekkel keressétek Paulovits Lászlót! (tel.: +36 20 9265-359, e-mail: paulovitsl@gmail.com).


Frissítőpontok

A versenyen az alábbi helyeken találtok frissítőpontokat:

Rövidtáv: 29,2 km / 850 m

1. 7 km Kastélypark - célterület
2. 14 km Anna Lak
3. 19 km Nagykopasz

Középtáv: 49,2 km / 1650 m

1. 7 km Kastélypark - célterület
2. 23 km Kutyahegy
3. 34 km Anna Lak
4. 39 km Nagykopasz

Hosszútáv: 73,2 km / 2350 m

1. 7 km Kastélypark - célterület
2. 23 km Kutyahegy
3. 34 km Anna Lak
4. 39 km Nagykopasz
5. 49 km Kastélypark - célterület
6. 56 km Anna Lak
7. 62 km Nagykopasz

Rádiós pontok

Rövidtáv: 29,2 km / 850 m

  1. 20 km Nagykopasz alatti elágazás (Rádió 5)

Középtáv (49,2 km/1650 m)

  1. 30 km Budajenői kapaszkodó alja (Rádió 4)
  2. 40 km Nagykopasz alatti elágazás (Rádió 5)

Hosszútáv (73,2 km/2350 m)

  1. 30 km Budajenői kapaszkodó alja (Rádió 4)
  2. 40 km Nagykopasz alatti elágazás (Rádió 5)
  3. 62 km Nagykopasz alatti elágazás (Rádió 5)

Technikai zóna

A versenyen egy technikai zóna van kijelölve, a Tisza kastély kertjében a frissítőpont után, az azzal szemben lévő oldalon.

A verseny rajtrendje

A rajtok időpontjai:

Pedelec 10.00
Hosszútáv: 10.30
Középtáv: 10.45
Rövidtáv: 11.00
Mini, Gyermek és Családi 11.10

FIGYELEM!

A 10 órai e-bike rajtolás után a további távok versenyzői beállhatnak a saját kategóriájuk rajtboxába. 4 rajtbox kerül kialakításra.

Az induló kategória rajtboxába legkésőbb öt perccel az indulás előtt ajánlatos beállni.

A rajtboxokat körbekordonozzuk, azokba csak a megnyitott kapukon keresztül lehetséges bemenni.
A beszólított versenyzők listáját az infotáblára függesztjük ki, és részükre külön várakozási zóna áll rendelkezésre.

Felhívjuk a figyelmeteket, hogy aki átemeli a kordonokon a kerékpárját, azt a rajtnál hátrasoroljuk.

IDŐLIMIT A HOSSZÚTÁV VERSENYÉN!

Akik az első nagy kört nem teljesítik a 3 óra 30 perc limitidőn belül, 14:00 után már nem kezdhetik meg a hosszútáv második körét.

Ebben az esetben a versenybíró által kiszólításra kerülnek.

HELYSZÍNI NEVEZÉS LEZÁRÁSA

Minden táv helyszíni nevezését az adott táv rajtja előtt 20 perccel lezárjuk! Kérünk mindenkit, hogy időben érkezzen meg a versenyközpontba, ha a helyszínen szeretne nevezni!

A Crosskovácsi verseny mentési rendszere

A pályán a rajttól csökkenő sorrendben minden km jelölve van A4 sárga alapon FINISH LINE felirat és alatta a pályán még hátralévő km célig. Baleset esetén a rajtszámod hátoldalán lévő AMBULANCE telefonszámot hívd! 06 30 202 61 95 A telefont a versenyközpontban a egészségügyi szolgálatot összefogó diszpécser veszi fel, aki képzett mentő szakember. Legfontosabb, melyet baleset esetén, közölnöd kell, hogy melyik km szelvények között történt a baleset, és milyen sérüléseket láthatóak, illetve hogy eszméleténél van e a sérült. Lehetséges, hogy ehhez előre kell gurulnod a következő km tábláig, ezt csak akkor tedd meg ha a sérülttel marad valaki a baleset helyszínén. Fontos! Ne azt közöld, hogy neked hány km mutat a km órád, az nem ez érdekli a diszpécsert!!!

A Sérültek ellátásáról és mentéséről két darab terepjáró gondoskodik szakápolóval illetve orvossal, a versenyközpontban pedig egy további mentő áll készenlétben orvossal, és szakápolóval.

A pályán 4 frissítőponton 23 ellenőrző ponton és 5 rádiósponton jelentheted a sérüléseket, de ebben az esetben is kérjük, hogy azt a km szelvényt add meg amelyben a baleset történt.

A frissítőpontokon tájékozódási futók teljesítenek szolgálatot, ők tisztában vannak a pálya vonalvezetésével és rendelkeznek térképpel is.

A verseny időmérése

Az időmérés elektronikusan történik, amelyben a Tempo-Sport Kft. segít.

Eredményhirdetés

2023. JÚNIUS 10. SZOMBAT

E-bike valamint mini, gyerek és családi kategóriában 14.00
Rövidtáv 15.00
Közép- és hosszútáv 15.30

Az eseményeinken részt vevő és célba érkező versenyzőink egy 50 %-os kedvezménykupont kapnak, amivel a 2023-as budapesti Atlétikai Világbajnokságra vehettek jegyeket, vagy akár bérleteket!

Minden dobogós versenyző a Budapesti Atlétikai Világbajnokságra szóló Vouchert kap, amellyel az augusztus 19-i nyitónap tekintetében páros, ingyenes belépésre jogosultak!!!


Atlétikai Világbajnokság 2023 Budapest

Az Atlétikai Világbajnokság szervezőivel való megtisztelő együttműködésünk eredményeként a Crosskovácsi az Atlétikai világbajnokság szurkolói klubjának tagja lett!

Az eseményeinken részt vevő és célba érkező versenyzőink egy 50 %-os kedvezménykupont kapnak, amivel a 2023-as budapesti Atlétikai Világbajnokságra vehettek jegyeket, vagy akár bérleteket!

Minden dobogós versenyző pedig a Budapesti Atlétikai Világbajnokságra szóló Vouchert kap, amellyel az augusztus 23-i nap tekintetében páros, ingyenes belépésre jogosultak!!!

Kérjük, regisztrálj már előre a hetkoznapihos.hu oldalon és a verseny után keresd a világbajnokság standját a versenyközpontunkban! Ott azonnal igazolják a teljesítésedet és máris megjelenik a fiókodban a kedvezménykupon! Ha nem tudsz előre regisztrálni, akkor is jelentkezz a sátornál és kapsz igazoló kódot, amivel később tudod majd igazolni a weboldalon, hogy részt vettél a versenyen.

Minden egyes kuponnal 4 jegyet vagy bérletet vehetsz az atlétikai világbajnokságra féláron!

LÁSS CSODÁT! Legyél ott te is augusztus 19. és 27. között Magyarország történetének legnagyobb sporteseményén, a 2023-as budapesti atlétikai világbajnokságon!

Mozogj, sportolj és szurkolj a szuperhősöknek!

Még több infó: https://hetkoznapihos.hu/ - hetkoznapihos@wabudapest23.hu


Kerékpármosó

  • A verseny központjában a táblák alapján könnyedén megtalálhatod a kastély parkjában elhelyezett kerékpármosónkat.
  • Egyszerre 8 mosó áll rendelkezésetekre. A megfelelő nyomásról az gondoskodik, hogy a rendszer egy tűzoltó csapról üzemel. Így alkalmad van arra, hogy az otthoninál sokkal alaposabban letisztítsd a géped.

Parkolás és útlezárások

A verseny napján két parkolózónát alakítunk ki.

1. Parkolózóna
A Nagykovácsi Amerikai Iskola főút melletti parkolója.

2. Parkolózóna
Ady Endre utca

A verseny ideje alatt lezárjuk a Szent Sebestyén kápolna - Eötvös utca - Amerikai iskola parkoló által érintett területet. A biztonságos parkolás érdekében a verseny napján kérd a Rendőrség illetve Készenléti Szolgálat segítségét.Kontaktok

Versenyigazgató
Mátyus Attila
Telefon: +36 20 9 426 486

English Information:
Bárdos Iván
Telefon: +36 30 9 661 270

Pályainformáció pályabejárás:
Paulovits László
Telefon: +36 20 9 265-359

Nevezés:
Gyurik Zsuzsanna
Telefon: +36 70 383 9779

Orvosi ügyelet (csak a verseny ideje alatt élő telefonszám)
Telefon: +36 30 202 6195

Információk közzététele a honlapon, közérdekű tudnivalók beküldése:
marathon@crosskovacsi.hu

Versenyszabályzat

A Magyar Kerékpársportok Szövetsége oldalán is megtalálható szabályzat itt érhető el.

Változtatás

A szervezőbizottság fenntartja jogát arra vonatkozólag, hogy a fenti kiírástól eltérjen. A külső körülmények, mint például időjárás, vírushelyzet, szponzori támogatás stb. miatt előfordulhatnak a versenykiíráshoz képest akár utolsó pillanatos változások. Megértéseteket köszönjük.

 
KAPCSOLAT
KÉRDÉSED, ÉSZREVÉTELED VAN? KERESS MINKET A FACEBOOKON!