CROSSKOVÁCSI XLC Marathon 2023

Kattints és tudj meg többet támogatóinkról. Szívesen támogatnád Te is a Crosskovácsit? Akkor gyere és nézd meg szponzorációs lehetőségeinket.

CROSSKOVÁCSI XLC Marathon 2023 - E-bike verseny
A Crosskovácsi verseny keretében rendeztük meg 2017-ben Magyarország első elektromos mountain bike marathon versenyét.

Az idén is szeretettel várunk minden E-bike rajongót Magyarország PEDELEC mountain bike versenyére 2023. június 10.-én szombaton, a következő Crosskovácsi mountain bike marathon keretén belül.

Versenyinformációk

Verseny helyszíne: Nagykovácsi Tisza István kastély

Verseny időpontja: 2023. június 10. szombat

E Bike futam rajtja: 10.00 óra

Verseny távja: A versenyt 49,2 km-es távon rendezzük, mely megegyezik a Crosskovácsi Mountain Bike Marathon középtávjának pályájával, szintkülönbség: 1650 m.

Részletes pályainformációk: kattintson ide.

E bike verseny kategóriái

505 Wh alatti Férfi
505 Wh alatti Női
505 Wh feletti Férfi
505 Wh feletti Női

Nevezés

Előnevezés az www.odinsport.eu nevezési oldalon lehetséges.
Nevezési díjakat lásd itt.

A helyszíni nevezés időpontjai

2023. június 09.-én (péntek) - tehát a verseny előtti napon 16.00 - 19.00 óráig.
2023. június 10.-én (szombat) - a verseny napján 07.30 - 9.20 óráig.

Nevezési díj a helyszínen: 14.000.-/fő

A versenyen történő indulás technikai feltételei

A versenyünkön csak olyan kerékpárral lehet részt venni, amely elektromos rásegítéssel, pedálfordulat és nyomaték érzékelővel is el van látva. E-bike kategóriában csak olyan versenyző indulhat, akinek van nyilvános Strava profilja, ahol célba érkezés után köteles a futamot láthatóvá tenni! A versenyzők 0-505 Wh alatti férfi és női , valamint 505 Wh feletti férfi és női PEDELEC kategóriákban indulhatnak.

A kerékpároknak az alábbi pedelec nemzetközi szabványoknak kell megfelelniük (UCI §1 4.8.001):
- Nincs gázkar
- Rásegítés, csak pedálozás közben
- 250watt maximális folyamatosan leadható motorteljesítmény
-933WH maximális akkumulátor kapacitás. Az akkumulátornak a vázra rögzítve, a motorra kötve kell lennie.
-25km/h maximális rásegítési sebesség

A VERSENY IDEJE ALATT AKKUMULÁTORT CSERÉLNI TILOS

Gépátvétel:

FIGYELEM! A rajt előtt június 10-én 08:00-09:30 között a versenyközpontban minden versenyzőnek meg kell jelennie gépátvételhez. Csak olyan e-bike kerül átvételre, amelyen már rajtszám található! Tehát kérjük, hogy először vegyétek át a rajtszámaitokat, rögzítsétek a kerékpárra, majd ezt követően jelenjetek meg a gépátvételhez. Minden akkumulátort matricával és aláírással látunk el – ennek épségére kérünk mindenkit, hogy vigyázzon, mert a matrica sérülése a versenyből való kizárást vonja maga után.

A 25km/h rásegítési limitet 5-8db, a pálya útvonalán kijelölt, de nem látható Strava szegmenssel, és a pálya egészén referenciaidővel ellenőrizzük. Célba érkezést követően a versenyző köteles a Strava profilján láthatóvá tenni a futamot. Aki ezen szakaszok bármelyikét a referenciaidőknél rövidebb idő alatt teljesíti (chippelt ebike-al megy), vagy a Strava profilján nem látható a futam, a versenyszervezők diszkvalifikálják a versenyből!

Versenyen történő indulás további feltételei

Bukósisak használata kötelező, további védőeszközök (szemüveg, térd/könyökprotektor) viselése ajánlott!

A versenyen minden résztvevő a saját felelősségére indulhat. A verseny a Magyar Kerékpáros Szövetség (MKSZ) mountain bike marathon versenyszabályzata és a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) marathon verseny szabályzata alapján kerül megrendezésre.

A versenyszámban indulók számára ezen szabályok betartása kötelező. A versenypályán a közlekedési szabályokat és belterületeken a KRESZ szabályait, valamint a versenybíróság és a pályabírók utasításait minden indulónak kötelező betartani. A szabályok megsértése a versenyből történő kizárást vonja maga után. A rendezőség a verseny során előforduló balesetekért és az esetleg felmerülő anyagi károkért nem vonható felelősségre. A versenyre benevezettek a nevezéssel kijelentik, hogy a maraton verseny nehézségi fokával, valamint a verseny szabályaival tisztában vannak.

 
KAPCSOLAT
KÉRDÉSED, ÉSZREVÉTELED VAN? KERESS MINKET A FACEBOOKON!