Bike School

Kattints és tudj meg többet támogatóinkról. Szívesen támogatnád Te is a Crosskovácsit? Akkor gyere és nézd meg szponzorációs lehetőségeinket.

 
- Crosskovácsi Bikeschool Utánpótlás Verseny 2017
A gyerekek versenyét 2017. április 9-én rendezzük meg. Íme a versenykiírás:

Időpont, helyszín

2017. április 9-e vasárnap, Nagykovácsiban a kastély melletti kápolnánál (falu bejáratánál)

8:00-tól. A verseny az U9 – U17 korosztályoknak a 2017. évi XCO UP magyar kupasorozat első futama.

A verseny típusa

Kombinált (ügyességi + olimpiai cross).

Ügyességi verseny

A résztvevőknek 5 különböző ügyességi akadályt kell teljesíteni lábletétel nélkül. Feladatok: egyenes hajtás, kulacs kerülés, kerék átemelés, áthaladás raklapokon, labirintus. Csak az adott korosztály időintervallumában lehet gyakorolni és teljesíteni. Ügyességi versenyen csak rajtszámmal, pontozólappal lehet részt venni (pontozólapokat rajtszám-átvételnél osztjuk). A versenyzőket pályabíró fogja pontozni, egyéni pontozó lapokon. A hibapontok késedelmet jelentenek az Olimpiai Cross rajtjánál (hendikep rendszer, lásd kategóriáknál). Az ügyességi verseny kihagyása és a pontozólap elvesztése maximum hibapontot jelent.

Olimpiai Cross (XC)

Terepen, körpályán rendezett verseny, a különböző kategóriák számára megfelelő nehézségiszinttel. Az Olimpiai Cross versenyszám rajtja a korábban említett hendikep rendszer szerint történik. A verseny győztese az, aki az Olimpiai Cross szám megadott távjáról elsőnek ér célba (ugyanazzal a kerékpárral, amivel elrajtolt). Célba érkezésnek a kerékpár első kerekének első pontja számít. Az első versenyző célba érkezése után a futamnak vége, a többi versenyzőt kiszólítjuk.

A versenyt az MKSZ és az UCI szabályai szerint rendezzük meg.

Tehetségkutató futam

a hivatalos kupaverseny lezárultával tehetségkutató futamot indítunk azoknak a gyerekeknek, akik még nem járnak kerékpáredzésre, de szívesen kipróbálnák magukat. A tehetségkutató futamon a részvétel díjtalan. A beérkező gyerekek emléklapot és müzli szeletet kapnak, az első helyezetteknek meglepetés ajándék jár.

Biztonság, szabályok

A versenyen mindenki saját felelősségére vesz részt. A rendezőség a sérülésekért, esetlegesen bekövetkező károkért semmilyen felelősséget nem vállal. Fejvédő használata kötelező. Másik versenyzőt fellökni, felszerelésében kárt tenni, versenyző mellett a pályán futni tilos. Versenyzőt jogosulatlan előnyhöz juttatni tilos, ezek kizárást vonnak maguk után. A pályán technikai zóna kerül kialakításra. Verseny közben itatás, műszaki segítségnyújtás csak a technikai zónában megengedett. Szabálytalanságok, illetve a felmerülő vitás kérdések esetében a versenybíró a MKSZ MTB XC versenyszabályzata alapján dönt. X évesnek az számít, aki ebben az évben tölti/töltötte be X. életévét. A licensszel nem rendelkező gyerekek felnőtt kísérőinek felelősségvállalási nyilatkozatot kell kitölteni.

Nevezés, előnevezés, időmérés

Előnevezés 2500 Ft/versenyző áron, 2017. április 2-a vasárnap éjfélig az ODIN rendszerben (www.odinsport.eu).

Az előnevezés akkor érvényes, ha a nevezési díj április 3-a hétfő éjfél előtt beérkezik a Crosskovácsi SKE Bikeschool bankszámlájára.

Számlatulajdonos: Crosskovácsi SKE, Bikeschool

Bank neve: Pilisvörösvár és Vidéke Takarékszövetkezet
Számlaszám: 65700086 – 10135158

Az összeg beérkezése után 2 napon belül visszaigazoló válaszlevelet küldünk, amiben mellékeljük azt a kockázatvállalási nyilatkozatot is, amit a rajtszám átvételekor le kell majd adni kitöltve, aláírva. ÁFÁs számla igényüket kérjük e-mailben jelezzék a nevezes1@gmail.com címen, és adják meg a számlacímzettet is.

Helyszíni nevezési díj 3500 Ft/versenyző, ami magában foglal egy müzli szelet, egy hot-dog és egy üdítőital fogyasztását. A helyszínen csak egyéni nevezéseket tudunk elfogadni, egyesületi nevezési lista leadása csak előnevezésben lehetséges.

Az adott kategória nevezése és a rajtszám-átvétel 1 órával az XCO futam rajtja előtt zárul.

A versenyen elektronikus időmérést tervezünk. A versenyzői chip-ek használatához kauciót szedünk (fényképes igazolvány, illetve 5e Ft), amit a verseny végén, a chip visszajuttatásakor visszaadunk.

A versenyen elsősegély nyújtást biztosítunk. Legközelebbi kórház: Szt János Kórház, 1125-Budapest, Diós árok 1.

Díjazás

Érem, és ajándékok

Kategóriák

Fiú/lány futamokat akkor indítunk és értékelünk külön, ha korosztályon belül mindkét nemből legalább 3-3 versenyző indul. Ellenkező esetben koedukált futamot tartunk.

A körök végleges számát a szervezők helyben fogják kihirdetni.

Az alábbi kategóriákban indulhatnak a gyerekek:

U 9 (2009 után születettek)

U 11 (2007-2008)

U 13 (2005-2006)

U 15 (2003-2004)

U 17 (2001-2002)

U 19 (1999-2000)

Időrend, versenyinformációk

Börze (újdonság!)

Hozd magaddal a kinőtt bicajt, cipőt, fölös alkatrészt! A gyerekek gyorsan nőnek, nagy a kereslet és a kínálat. A verseny végéig kiállítjuk, megőrizzük, eladjuk. Neked csak annyi a dolgod, hogy elhozd, és megmondd, hogy mennyit szeretnél kapni érte

Kapcsolat

Crosskovácsi SKE, 2094-Nagykovácsi, Kolozsvár tér 3.

Email: nevezes1@gmail.com.

Előnevezés, számla: Gyurik Zsuzsa (70/383-9779)

Versenyigazgató: Gerely Gábor (20/4745-877)
Egyéb infók: Berencsi Miklós (70/702-2134)

Helyszínrajzok

 
KAPCSOLAT
KÉRDÉSED, ÉSZREVÉTELED VAN? KERESS MINKET A FACEBOOKON!